Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Jolien Verschueren tijd buiten strijd na hersenoperatie

Jolien Verschueren tijd buiten strijd na hersenoperatie
07-04-2018

Tegenslag voor Jolien Verschueren (27). Woensdag onderging de Oost-Vlaamse een hersenoperatie. Die verliep gelukkig naar wens, maar Jolien zal uiteraard een tijd buiten strijd zijn. We duimen met zijn allen vooral voor een voorspoedig herstel.

"Het kriebelt", kan Jolien drie dagen na haar operatie alweer een beetje lachen. "Vanuit mijn ziekenhuisbed hier in het Gentse Maria Middelaresziekenhuis zie ik de wielertoeristen langs het kanaal rijden. Dat was blijkbaar ook mijn eerste vraag als ik wakker werd, woensdagavond. 'Wanneer mag ik opnieuw fietsen?' Maar er kwam geen concreet antwoord. Het zal zijn tijd nodig hebben."

Jolien Verschueren werd woensdag geopereerd van een gezwel in de hersenen. Dat werd drie jaar geleden ontdekt na een val op training, maar meer dan 'opvolging' bleek toen niet nodig. Twee weken geleden -tijdens een check-up- bleek het onding toch gegroeid te zijn en werd beslist over te gaan tot het wegsnijden ervan. Best een gecompliceerde operatie, die gelukkig goed verlopen is.

"Hopelijk zonder nabehandelingen"

Jolien hoopt na het weekend het ziekenhuis te verlaten om thuis in alle rust verder te herstellen. "Groot vraagteken: het blijft nog enkele dagen wachten op definitief uitsluitsel of het goed- of kwaadaardig was. Dat wordt op dit moment onderzocht. Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn", blijft de dubbele winnares van de Koppenbergcross hoopvol."

Dat ze er de moed inhoudt, vertelt Jolien. "Ik ben strijdvaardig. Ik krijg veel steun van familie, vrienden én supporters. Dat doet deugd. Ook mijn geloof helpt me! Een extra troef die me door deze moeilijke periode helpt." Jolien is kleuterleidster, maar kijkt een lange periode van inactiviteit tegemoet. "Sowieso schreef de behandelende arts mij een ziektebriefje voor tot eind mei, maar hij vertelde er meteen bij dat ik dit schooljaar wellicht niet meer voor de klas zal staan. Lawaai is uiteraard niet de ideale remedie voor iemand die een hersenoperatie achter de rug heeft."

Voorlopig geen fiets

Wat het fietsen betreft, wordt verwacht dat Jolien minstens zes weken moet wachten vooraleer ze opnieuw buiten mag fietsen. Maar ook dat is maar een prognose. "Aan de goesting zal het in elk geval niet liggen. Liever vandaag dan morgen. Al moet de pijn uiteraard eerst afnemen."

Vanuit de ploegleiding hoeft dat in elk geval geen zorg te zijn. "Jolien krijgt alle tijd die ze nodig heeft om te herstellen", klinkt het bij het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Het enige wat wij willen, is dat ze volledig herstelt en deze nieuwe tegenslag straks achter zich kan laten. We wensen haar het allerbeste!"


Foto: ©Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Martin Sport
Sportsbalm
Wcup
Aktiv8
Defeet
Jako
Delim
Vermarc
Cema
Roval
Look
RTV
Limar
Prologo
Tacx
Kärcher
Codagex
Challenge