Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Nieuwe aanwinsten: Daan Soete en broers Merlier

Nieuwe aanwinsten: Daan Soete en broers Merlier
29-03-2018

Nadat de voorbije weken al de broers Toon en Viktor Vandebosch en Loes Sels tot een overeenkomst kwamen met ons team, zien we ons nu ook versterkt met Daan Soete (23) en de broers Tim (25) en Braam Merlier (24).

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice blijft zich roeren op de transfermarkt. Daan Soete ontbolsterde vorig jaar en dat is het teammanagement niet ontgaan. Daan komt -in onderling overleg met zijn vorige team Telenet-Fidea- per direct over. Hij tekende een overeenkomst tot 1 maart 2020.

Daan Soete is opgezet met de geboden kans. "Al bij de eerste gesprekken voelde ik de klik", aldus Soete. "Dat dit een Kempens team is en ik er een aantal vrienden terugvind, is een extra meerwaarde. Ik hoop hier de komende jaren verder te ontbolsteren. Mijn doelen? Eerst en vooral al het goede van vorig seizoen bevestigen en nog iets constanter worden. Daarnaast hoop ik in een aantal topcrossen mee te doen voor het podium."

Terugkeer van Tim Merlier

Ook met de broers Merlier werd een overeenkomst bereikt. Braam zal vanaf 1 mei onze kleuren vertegenwoordigen, Tim doet het jaar 2018 nog uit bij zijn huidige ploeg en zal vanaf 1 januari in de uitrusting van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice te zien zijn.

"Voor mij is het fantastisch dat ik straks met mijn broer in hetzelfde team rijd", glundert Braam. "Ik ben ondertussen 24 en voel dat ik nog wat progressie kan maken." Tim keert dan weer terug naar de ploeg waarin hij ook al actief was vooraleer hij samen met Wout van Aert de overstap maakte naar Team Nuyens. "Ik heb me hier altijd goed gevoeld. Ik zag dan ook geen reden om te twijfelen toen ik het voorstel kreeg om terug te keren."

"Pluim voor Sven Nys"

Het teammanagement is enthousiast met zijn drie versterkingen. "Daan en Tim zijn renners die stilaan deel uitmaken van de wereldtop. Ze zijn nog jong en kunnen en zullen nog progressie maken. Braam kan zich in de schaduw van de kopmannen verder ontplooien", aldus Geert Vanhoof. "Wat betreft de overstap van Daan wil ik trouwens Sven Nys complimenteren. De manier waarop en de prima verstandhouding waarin de transfer werd afgerond, bewijst dat Nys niet alleen als crosser, maar ook als manager een grote meneer is."

Foto: ©Wouter Toelenpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Kärcher
RTV
Wcup
Limar
Delim
Challenge
Aktiv8
Vermarc
Codagex
Sportsbalm
Prologo
Cema
Martin Sport
Roval
Look
Tacx
Defeet
Jako