Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Rob neemt afscheid in Oostmalle

Rob neemt afscheid in Oostmalle
26-02-2018

Rob Peeters heeft zondag in de Sluitingsprijs Oostmalle een punt gezet achter zijn carrière. “Ik heb dit seizoen genoten van de aanmoedigingen van het publiek”, aldus Rob, die afsluit met een 16de plaats. 

De fans van Rob waren zondag massaal naar Oostmalle afgezakt om hem nog één keer in de bloemetjes te zetten. Van de ploegleiding kreeg hij een fotocollage die samen het portret van zijn zilveren medaille op het podium van het WK 2012 in Koksijde vormen.

“Het is heel leuk om zo gewaardeerd en gesteund te worden”, genoot Rob met volle teugen. “Ik ben dit jaar toch wel geschrokken van de aanmoedigingen van het publiek. Het doet heel veel deugd om te weten dat de mensen mij niet vergeten zijn. Het is mooi om op zo’n manier afscheid te mogen nemen.”

Voor Rob was zijn tweede plaats op het WK 2012 het hoogtepunt in zijn carrière. “Dat resultaat kwam toen niet uit de lucht gevallen. Tijdens het seizoen stond ik twaalf keer op het podium, die zilveren medaille was de kers op de taart. Het heeft mij leven als veldrijder veranderd. Voor mij is er een periode voor Koksijde en eentje na. Voor dat WK hield niemand rekening met mij en kon ik vrijuit koersen. Daarna werd ik veel meer in de gaten gehouden. De verwachtingen lagen hoger en daar heb ik het wel moeilijk mee gehad.”

In Oostmalle reed Rob naar een 16de plaats. Jens Adams (10e) sluit het seizoen af met een top 10-notering, Michael Boros werd 19e. Bij de beloften viel Yannick Peeters (4de) net naast het podium. Jarno Liesens (13e) en Florian Vermeersch (18e) eindigden in de top twintig, Sieben Wouters (22e) en Seppe Rombouts (25e) vielen er net buiten.

Foto: Wouter Toelenpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Kärcher
RTV
Roval
Limar
Aktiv8
Prologo
Look
Sportsbalm
Martin Sport
Defeet
Wcup
Jako
Codagex
Vermarc
Delim
Challenge
Tacx