Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Tomas sluit seizoen af met zege in Hulst

Tomas sluit seizoen af met zege in Hulst
18-02-2018

Tomas Kopecky heeft zijn crossseizoen in stijl afgesloten. Onze Tsjechische junior reed in de Brico Cross in Hulst naar zijn vierde overwinning van het seizoen.

Europees kampioen Loris Rouiller nam in Hulst de beste start, maar in de derde ronde kon Tomas Kopecky zijn wagonnetje aanpikken bij de Zwitser. De eindwinnaar van de Wereldbeker en de Telenet Superprestige had nog het meeste in de tank en plaatste in de derde ronde de beslissende versnelling en reed solo naar zijn vierde overwinning van het seizoen.

"Het is duidelijk nog niet op", glunderde Tomas. "Al komt deze zege toch een beetje onverwacht. Ik heb een hele rustige week gehad, waarin ik niet veel heb getraind. Dat heeft me misschien wel deugd gedaan. Na de achtervolging op Rouiller heb ik in de derde ronde het heft in handen genomen. Ik heb twee rondes alleen gereden, maar hield makkelijk stand."

Voor Tomas was het de vierde overwinning van het seizoen. "Een mooie manier om mijn seizoen af te sluiten. Ik mag zeggen dat ik dit seizoen toch de meest regelmatige renner was in mijn categorie. Naast die vier overwinningen werd ik nog negen keer tweede. In totaal stond ik achttien keer op het podium. Dan is het mooi om je allerlaatste wedstrijd te winnen."partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Defeet
Vermarc
Prologo
Wcup
Look
Sportsbalm
Roval
Tacx
Limar
Kärcher
Challenge
Codagex
Aktiv8
RTV
Jako
Martin Sport
Delim