Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Sieben blijft leider in Superprestige, Yannick tweede in DVV Trofee

Sieben blijft leider in Superprestige, Yannick tweede in DVV Trofee
11-02-2018

Sieben Wouters gaat volgende week in Middelkerke als leider de slotmanche van de Superprestige in. De Nederlander kende in Hoogstraten een mindere dag, maar houdt zes punten over op de Tsjech Adam Toupalik. Yannick Peeters hield zaterdag in Lille zijn tweede plaats in de DVV Trofee vast.

"Ik heb niet het gevoel dat het voor mij dit seizoen op is, maar ik voelde me deze week niet topfit", gaf Sieben toe na de Superprestige in Hoogstraten, waar hij in de voorlaatste ronde uit de wedstrijd stapte. "Ik heb geprobeerd om er toch nog iets moois van te maken, maar dat is niet helemaal gelukt."

"Die herstart maakte het allemaal nog wat lastiger. Voor mij was dat niet nodig. In het begin van de wedstrijd voelde ik me nog goed, maar daarna zakte ik steeds verder weg. Volgende week in Middelkerke moet ik me nog één keer opladen om die eerste plaats vast te houden. Dit mag ik niet meer uit handen geven." In de tussenstand heeft Sieben zes punten meer dan Toupalik en negen meer dan Dekker.

Yannick Peeters werd in Hoogstraten vijfde en behoudt zo nog uitzicht op de top vijf in het eindklassement van de Superprestige. Als achtste heeft hij slechts één punt minder dan Jelle Schuermans, Tom Pidcock en Thijs Aerts. Jarne Liesens werd twaalfde, Seppe Rombouts en Florian Vermeersch respectievelijk 20ste en 25ste.

Jens Adams en Jolien Verschueren werden in Hoogstraten twaalfde, Michael Boros (22) en Rob Peeters (26) eindigden buiten de top twintig. Bij de junioren werd Tomas Kopecky vierde. In de tussenstand van de Superprestige moet hij de leidersplaats afstaan aan Ryan Kamp, die in Hoogstraten won voor Niels Vandeputte. De Nederlander gaat de slotmanche in Middelkerke in met een voorsprong van twee punten.

YANNICK TWEEDE IN DVV TROFEE

Zaterdag verdedigde Yannick in de Krawatencross in Lille met succes zijn tweede plaats in de DVV Trofee. Een zeventiende plaats was voldoende om Thomas Joseph achter zich te houden. “Ik had geen goed dag, maar ik ben toch blij met mijn tweede plaats in de eindstand.” In het regelmatigheidscriterium moet Yannick alleen wereldkampioen Eli Iserbyt laten voorgaan. Johan Jacobs werd in Lille vijfde.

Foto: Wouter Toelenpartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Prologo
Codagex
Wcup
Roval
Kärcher
Defeet
Vermarc
Sportsbalm
Met helmen
Look
Aktiv8
Jako
Delim
Tacx
Challenge
RTV
Cema
Martin Sport