Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

WK Valkenburg - 7de plaats voor Sieben, veel pech voor Yannick

WK Valkenburg - 7de plaats voor Sieben, veel pech voor Yannick
04-02-2018

Sieben Wouters is zondag op het WK veldrijden voor beloften zevende geworden. Yannick Peeters kwam na een koers vol tegenslag als elfde over de streep. "Ik moest door pech te veel over mijn toeren gaan."

Sieben nam in Valkenburg een knalstart en lag lange tijd op medaillekoers. De bronzen medaille van het WK in Bieles en het EK in Tabor kon echter geen nieuwe podiumplaats aan zijn palmares toevoegen. In de tweede helft van de wedstrijd viel hij terug naar de zevende plaats.

DRIE LEKKE BANDEN VOOR YANNICK

Meestrijden voor het podium zat er voor Yannick nooit in. Zijn WK werd doorspekt met pech. "In totaal reed ik drie keer lek. Bovendien reden ze in de voorlaatste ronde nog tegen de sluiting van mijn schoen. Ik durfde niet wisselen omdat ik te veel tijd zou verliezen, maar daardoor kon ik niet veel kracht meer zetten op mijn pedalen. Tijdens het lopen op de plakkerige ondergrond was ik mijn schoen zelfs bijna kwijt. Pech hoort bij topsport, maar het is jammer dat het vandaag voorvalt."

De tegenslag hield Yannick van een mooie ereplaats. "Op zo'n zwaar parcours mag je niet over je toeren gaan. Als je zo vaak lek rijdt en op je velg moet verder rijden, dan heb je geen andere keuze. Bovendien sloeg mijn turbo bij de start niet meteen aan. Ik had nieuwe onderdelen besteld, maar die zijn blijkbaar niet toegekomen (lacht)."

JELLE EN JOHAN

Jelle Schuermans kwam in Valkenburg als 30ste over de streep, Johan Jacobs werd 48ste.

Foto: Wouter Toelen

partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Met helmen
Martin Sport
Prologo
Wcup
Aktiv8
Kärcher
Sportsbalm
Challenge
Codagex
Tacx
RTV
Look
Jako
Delim
Roval
Defeet
Cema
Vermarc