Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Jens Adams: 'Heel veel zin in het BK'

Jens Adams: 'Heel veel zin in het BK'
12-01-2018

Jens Adams verdedigt zondag op het BK veldrijden in Koksijde de eer van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice bij de elite. De renner uit Minderhout hoopt aan de Belgische kust de vruchten te plukken van een korte stage in het Spaanse Calpe.

Van 3 tot 10 januari verbleef Jens Adams samen met Yannick Peeters in het Spaanse Calpe om het BK in Koksijde voor te bereiden. “Na een zware kerstperiode heeft die extra stage deugd gedaan. We hebben even kunnen profiteren van het goede weer en konden de tijd nemen om terug op krachten te komen. In goede weersomstandigheden herstel je altijd iets beter.”

Zaterdag trekt Jens naar Koksijde om het parcours te verkennen. “Wat ik ervan verwacht? Ik heb heel veel zin om te crossen. Koksijde is een omloop die ik graag rij, maar het wedstrijdverloop is heel moeilijk te voorspellen. In mijn eerste jaar als prof werd ik er nog zesde in de wereldbeker, dit seizoen werd ik tiende. Al zat er zonder een lekke band allicht nog iets meer in.”

Een goed resultaat in Koksijde kan een opsteker zijn met het oog op het WK in Valkenburg. Jens is één van de vijf renners die nog in aanmerking komt voor twee vrije plaatsen in de Belgische selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout.

“Het WK-parcours met veel korte klimmetjes is er eentje op mijn maat”, zegt Jens. “Ik zou er dan ook heel graag bij zijn, maar ik ga me daar niet te veel op focussen. Het belangrijkste is dat ik nu goede prestaties neerzet. Als het zover is, zal ik wel zien of ik erbij ben of niet.”

Foto: © Photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Limar
Tacx
Sportsbalm
Prologo
Jako
Cema
Defeet
Wcup
Roval
Kärcher
Delim
Vermarc
Challenge
RTV
Look
Martin Sport
Codagex
Aktiv8