Pauwels Sauzen - Vastgoedservice
Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

EK in Tabor: zilver voor Tomas Kopecky

EK in Tabor: zilver voor Tomas Kopecky
05-11-2017

Tomas Kopecky heeft Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een eerste medaille bezorgd op het EK veldrijden in Tabor. Onze Tsjechische junior van Acrog Balen BC werd na een knappe wedstrijd tweede. Vince Van den Eynde was de tweede Belg op de achtste plaats.

De Zwitser Loris Rouiller leek in Tabor lange tijd op weg naar een lange solo richting de Europese titel, maar Tomas Kopecky slaagde er in het tweede deel van de wedstrijd in om de kloof dicht te rijden. "Ik had een foutje gemaakt in de tweede ronde, toch kom ik heel sterk terug naar voren. Daarna heb ik er alles aan gedaan om Rouiller af te schudden. Op de balken heb ik geprobeerd om het verschil te maken door te springen."

Zonder succes. Een sprint met twee besliste over goud en zilver. Daarin toonde Rouiller zich de sterkste. De Brit Ben Tulett veroverde brons. "Op voorhand had ik voor die zilveren medaille getekend, maar als je er zo dicht bij bent, dan ben je toch een beetje ontgoocheld. Ik heb hier de voorbije maanden naartoe gewerkt en kan vandaag terugblikken op een sterke wedstrijd, alleen was Loris in de sprint net iets beter."

Tomas kon voor eigen volk op bijzonder veel steun rekenen. "Ik ben heel zwaar aangemoedigd. De Tsjechen zijn me duidelijk nog niet vergeten. De sfeer was ongelooflijk. Wat nu? Op het WK wil ik ook goed zijn, maar dat duurt nog wel even. Nu wil ik even genieten en mijn goede vorm verzilveren."

Foto: © photopress.bepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Prologo
Look
Roval
Tacx
Martin Sport
Kärcher
Aktiv8
Defeet
Codagex
RTV
Wcup
Vermarc
Sportsbalm
Met helmen
Delim
Jako
Challenge
Cema