Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Dieter voert klassement aan in Ivoorkust

Dieter voert klassement aan in Ivoorkust
13-09-2017

Dieter Bouvry en Louis Verhelst hebben een goede start genomen in de Ronde van Ivoorkust. Na een derde en tweede plaats voert Dieter na twee etappes het algemene klassement aan.

In de eerste etappe, een korte rit over 71 kilometer met start en aankomst in Korhogo, sprintte Dieter in een groepje met drie voor de zege. De Belg Matthias Legley en de Marokkaan Ilyas Rabihi toonden zich echter sneller. In de achtergrond werd Louis negende.

Na een annulatie van de tweede etappe omwille van veiligheidsredenen klokte Dieter dinsdag in een individuele tijdrit als tweede af. De Ivoriaan Bassirou Kanté (25'09") was in de chrono acht seconden sneller dan onze landgenoot. De tweede plaats was voor Dieter voldoende om in het algemeen klassement de leidersplaats over te nemen. Konté volgt op zeven seconden, de Angolees Dario Antonio volgt als nummer drie al op 41 seconden.

Louis werd in de tijdrit negende op meer dan twee minuten van de winnaar, in het algemeen klassement bezet hij dezelfde plaats om 2'07" van Dieter. De Ronde van Ivoorkust duurt nog tot zondag 16 september.partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Aktiv8
Kärcher
Delim
Limar
RTV
Vermarc
Tacx
Wcup
Jako
Defeet
Roval
Codagex
Sportsbalm
Martin Sport
Prologo