Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Timothy klaar voor laatste deel van seizoen

Timothy klaar voor laatste deel van seizoen
11-09-2017

Timothy Stevens was de man van het weekend bij de wegrenners van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Zaterdag werd hij in de Kustpijl na een offensieve wedstrijd elfde, een dag later sprintte hij in de Memorial Stanny Verlooy in Aartselaar naar de derde plaats.

De voorbereiding op de Kustpijl was zaterdag verre van ideaal. Door een gebrek aan seingevers werd de start met twee uur uitgesteld. Lang genoeg om er van bij de start meteen de beuk in te gooien. Timothy nam de eerste aanval van de dag voor de rekening, maar werd al snel terug ingerekend door het peloton.

"Iets later reden er een twintigtal renners weg. Ik vreesde dat de wedstrijd gereden was, maar kon met een achttal renners nog een achtervolging met acht op gang brengen." Na de samensmelting volgde de ene aanval de andere op. "Ik kon een aantal keer meeschuiven, maar toen een groepje van acht een kloofje kon slaan, moest ik passen. Nadien heb ik nog een aantal keer geprobeerd de sprong te maken. Tevergeefs. Ik heb dan gegokt op de sprint van de achtervolgende groep, maar op De Wandelaar reden er nog twee jongens weg." Net geen top tien dus voor Timothy, de overwinning aan de kust was voor Christophe Noppe.

STERKE PLOEG IN AARTSELAAR
Een dag later toonde Timothy zich opnieuw in de Memorial Stanny Verlooy in Aartselaar. "Voor de start dacht ik dat de finale van gisteren nog in de benen zou zitten, maar toen ploegmaat David Boucher al snel alle registers opentrok en Stijn De Bock, Belgisch kampioen elite zonder contract, mee in zijn spoor ging, wist ik dat ik niet te lang mocht wachten."

Timothy maakte de sprong naar de kopgroep, waarin intussen ook Jordi Vandingenen, onze Belgische kampioen bij de U23 een plaatsje had veroverd. Een handvol aanvalspogingen van David en Timothy kenden geen succes. In de slotkilometer dreigde Niels De Rooze na een late uitval met de bloemen te gaan lopen. "David heeft die kloof nog gedicht, maar door die inspanning kwam ik op 400 meter van de streep wel op kop. Ik zette toch vol aan en kreeg in de laatste meters Benjamin Verraes en Jelle Mannaerts nog over me heen."

Ondanks een derde plaats toonde Timothy zich toch tevreden. "Ik voel dat ik de goede vorm terug te pakken heb en ben er klaar voor om er nog een mooi najaar van te maken." Jordi sprintte in Aartselaar nog naar de 8ste plaats, David kwam binnen als 14de.

Foto: Fabienne Vanhestepartners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Delim
Wcup
RTV
Martin Sport
Tacx
Defeet
Roval
Prologo
Limar
Aktiv8
Codagex
Sportsbalm
Jako
Kärcher
Vermarc