Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Louis, Arjen en Jordi blikken vooruit naar BK in Stabroek

Louis, Arjen en Jordi blikken vooruit naar BK in Stabroek
12-08-2017

Zondag staat in het Antwerpse Stabroek het BK bij de elite zonder contract en de U23 op het programma. Louis Verhelst, Arjen Livyns en Jordi Van Dingenen blikken vooruit. “Alleen als er iemand van de ploeg wint, mogen we tevreden zijn”, is Verhelst duidelijk.

Het kampioenschap voor elite zonder contract in Stabroek telt na een aanloop van 6,4 kilometer 10 rondes van 14,2 km. Goed voor een totale afstand van 148,4 kilometer. Als snelle jongen is Louis Verhelst één van de grote kanshebbers voor de overwinning. “Het parcours is in mijn voordeel, maar is nog een beetje gissen hoe de vorm is”, geeft Louis toe. “De voorbije maanden was ik goed in vorm, maar de voorbije week ben ik wat ziek geweest en moest ik antibiotica nemen.”

“Wanneer we zondag tevreden kunnen zijn? Zelf ga ik voor winst, als ploeg mogen we pas tevreden zijn als er iemand van ons wint. Ik verwacht geen massasprint, maar wel een sprint met een klein groepje. In elke ontsnapping moeten we minstens één mannetje mee hebben. In een onvoorspelbare wedstrijd als het BK is het dodelijk om te achtervolgen. Wie we zeker in het oog moeten houden? Joeri Stallaert en Benjamin Verraes zijn voor mij de grootste concurrenten.”

LIVYNS: ‘VOOR MIJ MOET ALLES MEEZITTEN’

Arjen Livyns rijdt in Stabroek zijn eerste BK bij de elite zonder contract, een jaar geleden stond hij in de Antwerpse gemeente nog aan de start als belofte. “Ik start met getemperde ambities. De vlakke omloop is niet op mijn maat, maar mijn eindzege in de Topcompetitie is het voorbeeld dat ik overal goed kan presteren. In zes van de zeven manches eindigde ik in de top tien. Zit ik zondag mee voorin, dan zit er voor mij wel iets in. Als tweedejaars junior werd ik in Heusden-Zolder nog vijfde op een vlakke omloop.”

Arjen beseft dat hij dan wel attent zal moeten koersen. “Ik ken het parcours nog van vorig jaar, we rijden heel veel over smalle wegen. Dat is ideaal om de koers hard te maken. Als ploeg moeten we meegaan in iedere ontsnapping.”

VAN DINGENEN ENIGE BELOFTE AAN DE START

De beloften rijden zondag dezelfde aanloop en leggen dan 11 rondes van 14,2 kilometer af. Na 176,8 kilometer is de opvolger van Joachim Vanreyten bekend. Jordi Van Dingenen is de enige renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice aan de start.

“Een vroege ontsnapping met een groepje van 15 man zou ideaal zijn”, blikt Jordi vooruit. “In een massasprint heb ik in principe niets te zoeken. De rol van een groot blok zoals Lotto-Soudal zal doorslaggevend zijn. Vorig jaar reden zij in de finale de kloof met de kopgroep nog dicht. Op dat vlak wordt het opnieuw een ongelijke strijd. Als enige renner van de ploeg ben ik sowieso benadeeld.”

Jordi kwam in de Ronde van Luik ten val, maar is voldoende hersteld. “Mijn nek zat vast en ik heb even een dipje gekend, maar vorige week voelde ik mij goed op training. Hopelijk zit ik in Stabroek opnieuw in de juiste ontsnapping en heb ik de juiste vluchters mee. De favorieten? Robbe Ghys en Jasper Philipsen zal ik zeker in het oog moeten houden.”

Deelnemers elite zonder contract: Tom Bosmans, David Boucher, Dieter Bouvry, Arjen Livyns, Tiimothy Stevens, Brent Van De Kerkhove, Louis Verhelst
Deelnemers U23: Jordi Van Dingenen

Foto: ©Photopress.be
partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Prologo
RTV
Challenge
Codagex
Kärcher
Delim
Aktiv8
Wcup
Defeet
Vermarc
Roval
Limar
Martin Sport
Jako
Tacx
Sportsbalm