Pauwels Sauzen - Vastgoedservice

Jens opnieuw tweede, Arjen geeft eindzege Topcompetitie extra glans

Jens opnieuw tweede, Arjen geeft eindzege Topcompetitie extra glans
07-08-2017

Jens Adams heeft in de Ronde van Namen voor de tweede dag op rij naast een ritzege gegrepen. Op de Citadel van Namen moest hij opnieuw Laurens Sweeck laten voorgaan. In de Antwerpse Havenpijl reed Arjen Livyns naar de derde plaats.

De slotrit in de Ronde van Namen bracht de renners over een afstand van 157 kilometer van Lesves naar Namen. Op het menu stonden er vijf hellingen met de traditionele aankomst op de Route Merveilleuse richting de Citadel van Namen.

Na zijn tweede plaats in de tijdrit op zaterdag had Jens zijn zinnen gezet op een ritzege. “Maar na zeventig, tachtig kilometer stond ik net aan de kant voor een wielwissel toen een groep van dertig renners ervandoor ging. Samen met Laurens Sweeck en twee andere renners heb ik uiteindelijk een gat van anderhalve minuut dichtgereden.”

Aan de voet van de Citadel van Namen was Jens opnieuw op achtervolgen aangewezen. “Na kopwerk van Rob (Peeters) heb ik een gaatje met drie koplopers dichtgereden. Sweeck dook mee in mijn wiel en met een groepje van vier, vijf renners sprintten we voor de zege. Daarin toonde Sweeck zich net iets sterker. Hij kwam beter uit de laatste bocht en ik kreeg het gat niet meer dicht.”

Na zijn eindzege in 2015 moest Jens het nu stellen met twee tweede plaatsen. “Laurens was deze week gewoon te sterk, maar ik ben heel tevreden over mijn vorm. Na een rustperiode en twee weken van harde training moet ik nog naar mijn topvorm toegroeien. Die zal er wel zijn als het veldritseizoen begint.”

Op acht seconden van Jens sprintte Dieter Bouvry in Namen naar de elfde plaats, hij sluit de Ronde van Namen af op een vijfde plaats. De eindzege was voor de Canadees William Elliot.

LIVYNS GEEFT EINDZEGE IN TOPCOMPETITIE EXTRA GLANS

In Merskem reed Arjen Livyns in de Antwerpse Havenpijl, de slotmanche van de Topcompetitie, naar de derde plaats. Daarmee geeft de West-Vlaming zijn eindzege in het regelmatigheidscriterium nog wat extra glans.

Het wedstrijdbegin in het noorden van Antwerpen werd gekruid door een opeenvolging van aanvalspogingen, maar pas bij het ingaan van de lokale rondes kreeg een groepje van vijftien renners de vrijheid.

“Ik was niet aangeduid als sprinter, dus ben ik meegeglipt in een ontsnapping”, aldus Arjen. “Het was de goede beslissing. Uiteindelijk raakten we weg met vijf jongens en op het bochtige parcours in Merksem waren we in het voordeel op het peloton. In de sprint slaagde ik er in de wind niet in om over mijn tegenstanders te geraken. Jammer, want een overwinning had mijn eindzege in de Topcompetitie nog wat kracht kunnen bijzetten.” De overwinning in de Antwerpse Havenpijl was voor de Nederlander Arvid De Kleiijn.

Foto: James Odvart - Directvelo

partners
Pauwels Sauzen
Vastgoedservice
Isolteam
Acrog
Colnago
Sram
Limar
Sportsbalm
Tacx
Prologo
Delim
Challenge
RTV
Defeet
Aktiv8
Vermarc
Kärcher
Martin Sport
Wcup
Roval
Codagex
Jako